maanantai 12. toukokuuta 2014

Stereonau'untaa autossa

[Postauksen kuvat eivät liity tapaukseen, vaan ovat kuvia edellisviikolta, kun mm. siivottiin parveke ja löydettiin sieltä pitkästä aika haisuhiiri. Paljaalla betonilla kelliminen on iiiihaaanaaa.]
Tänään oli taas se päivä, kun ensin kissoja pidetään nälässä, sitten tulee kuljetuskopat ja tungetaan sinne ja sitten ajellaan autolla vastalauseista huolimatta lääkäriin. Jouduttiin odottamaan siellä odotushuoneessakin tosi pitkään, mutta toisaalta siinä rauhoittui, kun piti vaan kököttää kopassa.
Tommista valutettiin taas verta, joten siitä me ei vielä tiedetä, mutta hampaat oli hyvät ja paino oikein mallikas 6,5 kg. Joku amerikkalainen kissaspesialisti, jota lääkäritäti oli käynyt kuuntelemassa, oli myös sanonut, että emäntä syöttää ihan oikeanlaista ruokaa. Ei tarviskaan syödä pelkkää renaaliruokaa.
Lennin ei tällä kertaa tarvinnutkaan antaa verta. Sydämen sivuääni on niin pieni, että jos ei tuu muita oireita, ei tarvi syödä lääkkeitäkään. Hammaskiven poistoa suositellaan, mutta ei nyt kuulemma hätäillä sen kanssa heti, ettei tuu liian stressi eläinlääkärissä laukkaamisesta, sanoi emäntä. 5,1 kiloa punatiikerikissaa ei kuulemma ole varsinaisesti lihava sekään, mutta vähän pyöreä kuitenkin. Ei se lääkäritäti valittanut painosta.

Eli hyvin meni ja kotiinkin päästiin ja sai taas syödä. Oli ihan hirveä nälkä!

8 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Koti on niin paras paikka!

Lenni ja Tommi kirjoitti...

Niin on!

Zepa kirjoitti...

"että emäntä syöttää ihan oikeanlaista ruokaa. Ei tarviskaan syödä pelkkää renaaliruokaa." Ok nyt saatte kertoa meille tuosta kaiken. Renaaliruoka täytyy olla kyllästyttävää vuosi vuoden jälkeen! Millaisia ruokia syötät lisäksi?

Lenni ja Tommi kirjoitti...

Siis tämä kissaspesialisti oli sanonut, että tärkeintä on, että kissa syö jotain. Renaaliruuissa on yleensä vähän liiankin vähän proteiinia kissalle, joten munuaisvaivaiset kissat saattavat laihtua ihan siitäkin syystä. Lisäksi renaaliruuista tehdyt tutkimukset on kuulemma tehty pienissä otoksissa ja ilmeisesti ilman kunnollisia vertailuryhmiäkin, joten hirveän vakuuttavaa näyttöä niiden hyödyistä ei edes ole. Ilmeisesti oli suositellut fosfaatinsitojia (kuten Renalzin) normaalin ruuan ohelle.

Tommilla siis havaittiin koholla oleva crea-arvo ekan kerran 2011 (urea on aina ollut viitearvoissa). Korkeimmillaan crea on ollut kuitenkin vain 190 vuonna 2012 (viitearvon yläraja vissiin 165), viime vuonna oli jopa viitearvoissa, nyt 180-jotain, eli on pysynyt stabiilina.

Koko tämän ajan meillä on ollut renaaliruuista ainoastaan raksuja, joita Tommi saa normipäivänä ehkä ison kourallisen (toki hankala mitata, kun kaksi syö - ja vain aktivointileluista). Tämän lisäksi syö ihan normaaleja ruokia. Tarjolla on märkäruokaa (tosin niistä Tommi yleensä nuolee vain kastikkeet ja Lenni syö muun), lihaa Renalzinilla (yleensä naudan sydäntä, tätä Lenni ei syö, joten on Tommin oma) ja ihan tavallisia raksuja normipäivänä parikymmentä (Royal Caninin Oral, sellaisia isoja) per kissa. Renalzinia menee siis tuon lihan kanssa ja loput 2ml päiväannoksesta annan ihan ruiskulla suuhun, koska Tommi on tosi helppo lääkittävä.

Zepa kirjoitti...

Kiitos! Otin tuon muistiin. Hra Harmaa onkin laihtunut puolisen kiloa, nyt aletaan antaa renaaliruokien oheen samoja hyviä eläinkaupan ruokia kuin mitä Ilonakin saa.

Lenni ja Tommi kirjoitti...

Eipä kestä! Pidellään peukkuja teille.

Zepa kirjoitti...

Kysyin tuosta vielä meidän omalta lekurilta, Vallilan el.lääk. Hän oli samaa mieltä sun kuulemista ohjeista ja kirjoitti paljon hyviä juttuja , joilla pitää hra Harmaa kunnossa :-)

Kiitos vielä!

Lenni ja Tommi kirjoitti...

Hieno homma, etten puhunut ihan läpiä päähäni! Hyvää vointia harmaalle herralle, sekä Ilonalle tietty myös!