perjantai 12. toukokuuta 2017

Perinteiset terveyskuulumiset

Viime viikolla meille ilmestyi tämmöinen uusi koppa.
Ja tällä viikolla oli sitten se perinteinen nälässä pitäminen, autolla ajelu ja neulalla tökkiminen... Tiedätte varmaan.
 
No, ei siitä verestä mitään ihmeellistä löytynyt, sanoi eläinlääkäritäti. Lennin kilpirauhasarvo oli ihan hyvällä tasolla, eli lääkitys säilyy entisellään. Maksa-arvot koholla liittyy siihen kilpirauhaseen, koholla olevasta ureastakaan ei kannata huolehtia, kun munuaisarvot on muuten ok. Ja verensokeri lienee ollut koholla eläinlääkäristressistä. Painoa oli tällä kertaa 4,3 kg. Tänään olikin sitten hyvä nauttia eteläparvekkeesta eilisen stressin jälkeen. Onneksi siellä on auringonpaisteella jo lämmin, vaikka ulkona ei muuten olekaan.
 
Tommin veriarvot oli kohdillaan munuaismarkkeria lukuun ottamatta (myös krea ja urea ok), eli munuaisista ei ole vieläkään aika täysin jättänyt. Se kyllä pääteltiin taaskin jo ulkoisesta olemuksesta. Tomppa veti kehiin painoennätyksensä 7 kg! Mutta kun tilanne on tämä, niin yhtään ei valiteta ylipainosta. Emännällä on nyt kuitenkin huolta, kun Tomppa pitää viedä silmälääkäriin oikean silmän muutosten takia. Tuossa alkuvuodesta niitä rupesi ilmaantumaan. Emännän vain pitäisi muistaa, että ei se siitä huolehtimisella parane. Tommi on kuitenkin oikein hyvävointinen ja iloinen ja se silmälääkäri on reilun viikon päästä. Sitten katsotaan ja hoidetaan, mitä hoidettavissa on!
 

4 kommenttia:

Zetor ja Ilona kirjoitti...

Kaikenlaista. Lääkärikäynnit on hanurista. Mut on kyllä kiva, jos sieltä saa terveyttä, koska terveys on kivaa. Hankala asetelma!

Lennin ja Tommin emäntä kirjoitti...

Nii-in. Ei sitä vaan pieni (tai isompikaan) kissa jaksa ymmärtää, kun kiusataan. Lenni oli lääkärissä peloissaan ja vähän kiukkuinenkin, Tommi puskee kuononsa verille yrittäessään punkea itsensä ulos kopasta...

Sofia kirjoitti...

Toivotaan että silmävaivoihin löytyy selitys ja hoito. Ellikäynnit on kyllä kamalia, mekään ei tykätä yhtään.

Lennin ja Tommin emäntä kirjoitti...

Toivotaan! Lääkäriin on kyllä tosi ärsyttävä mennä!