maanantai 22. toukokuuta 2017

Silmälääkärin tulokset

"Diagnoosi: Melanoomatyyppinen muutos iriksessä, oikea silmä
 
Tommi käynnillä oikeassa silmässä huomattujen värimuutosten vuoksi. Yleistutkimuksessa ei poikkeavaa. Silmätutkimuksessa molempien silmien silmänpohjat normaalit, etukammiot kirkkaat, sarveiskalvot kirkkaat ja kiiltävät, pupillit symmetriset ja valoreaktiot normaalit, silmänpaineet normaalit (oikea 15 mmHg, vasen 12 mmHg). Oikeassa silmässä tummanruskeita läikkiä iriksessä, isoin klo 10-1, pienempiä 3 ja 6. Isoin näistä on koholla iriksen pinnasta, muut tasaisia.
 
Tämäntyyppiset muutokset kissalla voivat olla hyvänlaatuista pigmentin kertymää, mutta valitettavasti myös kasvainmuutos (melanooma). Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen ja joskus muutokset ovat hyvin hitaasti eteneviä. Jäädään toistaiseksi seuraamaan. Kontrollikäynti suosittelen noin 6kk kuluttua. Jos huomaatte muutoksia (sameus, punoitus, pupillien epätasainen koko tms) tai oireita (siristys, vuoto tms), ottakaa yhteyttä jo aiemmin."
 
Tuommoisen jutun kirjoitteli Tompasta lääkäri. Koska se yksi läikkä on koholla, se todennäköisesti on melanooma. Mutta koska asia ei vielä ainakaan vaivaa, sillä näkee, eikä kuulemma silmän melanooma yleensä lähetä hirveän helposti etäpesäkkeitä, niin siitä silmästä lienee vielä enemmän hyötyä kuin haittaa, eli seurataan.
 
Monenlaisia laitteita sillä lääkärillä oli, joilla silmiä katsoi. Emäntä sanoi, että melko samanlaisia oli kuin ihmissilmälääkärillä. Vähän meinas Tompalla hermot mennä, mutta kiltisti oli kuitenkin.
 
Nyt voi sitten rentoutua aamun koettelemuksista lämpimällä parvekkeella (huom. taas uudestaan kopassa verille puskettu kuono... melkoiset verijäljet oli emännällä kopasta siivottavana):
 
Ja minäkin tuli vain sanomaan, että söin just hämähäkin, joka yritti piiloutua tähän karvalankamattoon!
 
 

6 kommenttia:

Kissakolmio kirjoitti...

No voihan, melanooma silmässä! Enpä ole koskaan tiennyt, että se voi silmäänkin tulla, aina oppii näemmä uutta. Toivottavasti ei lähde vaivaamaan, ettei tarvitse ryhtyä piraattikissaksi meidän Chaplinin tavoin! :)

Sofia ja Olga kirjoitti...

Kaikkea sitä onkin. Onneksi pääsitte asiantuntijalle ja tilanne on seurannassa. Pääsette heti tarttumaan tilanteeseen jos oireita ilmenee.

Lennin ja Tommin emäntä kirjoitti...

Niinpä! Ei ollu tienny emäntäkään, ennen kuin on lääkäri sen mainitsi. Katsellaan, miten tilanne kehittyy... Toivottavasti ei kehity!

Lennin ja Tommin emäntä kirjoitti...

Oma eläinlääkärikin totesi, että kaikkia riesoja sitä onkin... Mutta nytpähän tiedetään seurata.

Ana kirjoitti...

Tommi, voi ku ikävää, mutta onneksi huomattiin ajoissa ja oot seurannassa. Sitä kuonoo ei muuten kannattaisi puskee verille kopassa. on ihan turhaa se.

Lennin ja Tommin emäntä kirjoitti...

Niin kai se on... En oo ulos päässyt. Odotushuoneessa en enää halunnutkaan, kun siellä oli vain koiria, jotka murahteli ja haukkui...